El port que no dorm

El meu projecte “El port que no dorm” de fotografies nocturnes del Port de Barcelona, ha estat seleccionat i premiat pel Concurs de Fotoperiodisme Clic. S'exposa a l'“Off” del Visa Pour l’Image del 2020 a Perpinyà, a la Casa de la Generalitat.

Text: "Al port de Barcelona, el tràfic de contenidors de mercaderies augmenta any rere any. Al llarg del mes d’agost del 2019, quan vaig fer aquestes fotografies, havien embarcat i desembarcat un total de 974.794 vaixells de càrrega. El que s’exporta amb més freqüència són productes químics i alimentaris i el que més s’importa, a banda de productes químics, és maquinària i recanvis, tabac, cafè, cacau i productes siderúrgics. Els països amb els quals es fan més negocis són Espanya, França, Itàlia, l’Extrem Orient (Xina) i Japó.

Aquestes fotografies nocturnes mostren una microciutat de la globalització en plena ebullició, mentre els ciutadans de la capital catalana resten aliens al tragí. Són les estructures i la maquinària que configuren la vertadera ciutat que mai dorm."